Nieuwbouw Parkeergarage en Plaza Fase 2 Campus Woudestein Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam en BAM hebben in juli 2013 de overeenkomst getekend voor het integraal technisch ontwerp en de uitvoering van de parkeergarage en de aanleg van de Plaza Fase 2 op de Campus Woudestein in Rotterdam.

De parkeergarage heeft een omvang van 9.000 m² (386 parkeerplaatsen). Het gebied boven de garage wordt ingericht als een groene boulevard die een verbinding vormt tussen het parkachtige deel van de Campus en de stedelijke bebouwing van de universiteit.

In mei 2013 is BAM Combinatie Campus Woudstein, bestaande uit BAM Utiliteitsbouw regio Rotterdam en BAM Civiel Zuidwest uit Breda, gestart met de vooropdracht voor de engineering. In oktober 2013 gaan de eerste damwanden de grond in.
Naar verwachting wordt de parkeergarage en Plaza in april 2015 overgedragen aan de Erasmus Universiteit.

Deze fase sluit aan op de design-and-construct-opdracht van Fase 1 die BAM in november 2012 heeft opgeleverd. Het vloeroppervlak van de totale parkeergarage bedraagt uiteindelijk ca. 25.000 m² bvo met totaal ca. 1.022 parkeerplaatsen inclusief twintig mindervaliden-plaatsen en veertien plaatsen voor motoren.