Nieuwbouw stadskantoor en stationshal, Delft

Dit nieuwbouwproject omvat de realisatie van een Stadskantoor, inclusief een publiekshal, en een Stationshal.

De nieuwbouw van het Stadskantoor en Stationshal, omvat de volgende bouwdelen:

  • een bovengrondse stationshal van ongeveer 4.500 m2 bvo.
  • een nieuw stadskantoor, inclusief een publiekshal, van ongeveer 29.500 m2 bvo.

De horizontale opdeling van het gebouw, een plint van helder glas en daarboven het opgetilde kantoorlandschap van het stadskantoor, geeft een onderscheid aan tussen het voor het publiek toegankelijke en het besloten gedeelte van het gebouw.

Het publieke gedeelte bevindt zich op de begane grond. Het bevat een publiekshal met de baliefuncties van de gemeente en een stationshal met de publieksfuncties en voorzieningen voor reizigers. Op de eerste verdieping liggen onder meer multifunctionele ruimtes, een restaurant, vergaderzalen, fractiekamers, fitness faciliteiten en kantoorruimten. Daarboven zijn de overige kantoorruimtes. Op de bovenste verdieping bevinden zich onder het geaccentueerde dak de gebouwinstallaties.

De bouwplaats van het project is klein en beperkt toegankelijk in een omgeving met veel voetgangers en fietsers in verband met het bestaande station. Dit legt beperkingen op aan de bouw en stelt hoge eisen aan de kwaliteit van de bouwlogistiek.