Nieuwbouw Student Hotel, Eindhoven

BAM Bouw en Techniek regio Zuid is mei 2015 gestart met de bouw van The Student Hotel in het door AM ontwikkelde plan Lichthoven aan de Stationsweg/Stationsplein in Eindhoven. De oplevering staat gepland in december 2016, zodat de studenten vanaf begin 2017 hun intrek kunnen nemen in het gebouw.

The Student Hotel wordt met 25 verdiepingen 75 meter hoog en telt totaal 400 kamers. In de plint (begane grond tot en met de tweede verdieping) komen een café-restaurant, fitnesscentrum, studie- en workshopruimtes, lounges, auditorium en 24 uur per dag bewaking en receptie. Het gebouw is ontworpen door Sarafopoulos Architects in samenwerking met de Architecten Cie., beide uit Amsterdam.

Eyecatcher

Als tijdelijke eyecatcher van dit project is een groot deel van de bouwschutting door het creatieve jongerenplatform Dynamo en Design Academy Eindhoven voorzien van graffiti. Het overige deel van de bouwschutting is voorzien van ‘pieces’ van internationale graffiti-artiesten. Deze artiesten bezochten de stad vanwege het graffitifestival, dat op 6 en 7 juni in Eindhoven werd gehouden.

Beproefd concept

The Student Hotel is een beproefd concept, waarbij studenten volledig gemeubileerde studentenappartementen korte of langere tijd kunnen huren. In Amsterdam en Rotterdam hebben de Student Hotels hun waarde bewezen.