Nieuwbouw Tergooi Ziekenhuis te Hilversum

BAM Bouw en Techniek – Grote Projecten realiseert in opdracht van Tergooi een nieuw ziekenhuisgebouw waarin de meeste zorgfuncties worden ondergebracht. Alle acute, intensieve en klinische zorg van de huidige locaties van Blaricum en Hilversum worden er geconcentreerd.

Het betreft de acute, complexe en intensieve zorgfuncties – zoals spoedeisende hulp (SEH), operatiekamers, intensive care, radiologie, dialyse, endoscopie en dagbehandeling – de kliniek en een groot deel van de poliklinieken. In een apart nevengebouw komen de kantoren voor de stafafdelingen, de Diagnosestudio voor snelle diagnostiek van met name huisartspatiënten en poliklinische zorg van onder andere de specialismen dermatologie en oogheelkunde.

Unieke ligging en duurzaam gebouw

Het nieuwe ziekenhuis, naar een ontwerp van Wiegerinck Architectuur en Stedenbouw, is ruimtelijk en licht. Door de patio’s in het midden van de gebouwen, zijn deze van alle kanten omringd door groen. Het nieuwe ziekenhuis, met de unieke ligging midden in het bos, is ontworpen vanuit een healing environment voor de patiënt. Dit betekent dat patiënten en bezoekers - meer dan nu - het ziekenhuis beleven als een omgeving die positief bijdraagt aan het beter worden. Zij zullen zich in het nieuwe ziekenhuis welkom en veilig voelen. 

De oplevering van de nieuwbouw zal gefaseerd plaatsvinden. De bouwdelen ABCZ eind 2021, bouwdeel D in Q3 2022. Daarna zal een deel van het bestaande ziekenhuis worden verbouwd en een deel gesloopt. Parallel aan het nieuwe ziekenhuis wordt ook een parkeergarage gebouwd. Hierna is Tergooi helemaal klaar voor de toekomst.

Bouwupdate juli 2021

Wil je weten hoe de nieuwbouw van Tergooi in Hilversum eruit komt te zien? Bekijk hieronder de impressie van het nieuwe ziekenhuis!