Ontwerp en realisatie bedrijfspand Jacomij Electronics Recycling BV, Wijk bij Duurstede

Het recyclingbedrijf Jacomij BV uit Wijk bij Duurstede groeide en zocht en vond een 2e locatie voor de recycling van elektronica en computeronderdelen. Samen met de opdrachtgever is onder onze verantwoordelijkheid door Jinx Architecten een ontwerp gemaakt en zijn in maart 2008 de werkzaamheden gestart. Na een zeer natte voorjaarsperiode zijn de werkzaamheden toch volgens planning precies een jaar later opgeleverd.

Het terrein is in de nabijheid van het reeds bestaande terrein van Jacomij Metalen B.V. en heeft een unieke en uitstekend logistieke locatie van ca. 22.000 m². zij beschikken hier over een eigen kade. Door de aan- en afvoer van materiaal per schip kunnen ze een milieu vriendelijkere aanpak hanteren.

Het gebouwencomplex groot  8.884 m² bestaat uit 16 betonnen opslagbunkers, 2 hallen met elk 3 compartimenten. In 1 hal is een schredder geplaatst. In de andere hal wordt handmatig gesorteerd. De overige ruimtes zijn kantoorruimtes, kantine, kleedruimtes en archief.

De hallen zijn opgebouwd door middel van staalconstructie en met geïsoleerde geprofileerde staalplaten. Ook het dak is voorzien van geïsoleerde en geprofileerde staalplaten.

De kantoorruimtes bevinden zich, verdeeld over de begane grond en 1e verdieping, aan de voorzijde van het gebouw. De gevels hiervan zijn gerealiseerd in metselwerk met staalroosters, wat een strakke en moderne uitstraling aan het gebouw geeft.

Het grote binnenterrein wat wordt omsloten door de omliggende hallen en bunkers is voorzien van een dikke, vloeistofdichte betonvloer. Het vervuilde regenwater afkomstig van het binnenterrein wordt gezuiverd door een waterzuiveringsinstallatie, waarna het via de riolering wordt geloosd.