Ontwikkeling en nieuwbouw Symbol, Enschede

In opdracht van Symbol Consultancy wordt aan de Palatijn op het Business & Science Park in Enschede een nieuw hoogwaardig kantoorgebouw gerealiseerd.

 Symbol gaat een kantoor betrekken dat aansluit bij het bedrijf en haar activiteiten. Het krijgt een zeer eigentijds moderne uitstraling en is tevens zeer duurzaam.

Er is gekozen voor een transparant en overzichtelijk kantoor met een aantal ruime en creatief ingerichte trainingszalen waarin cursisten kennis en inspiratie op zullen doen.

Het kantoor is een eigen ontwikkeling van BAM Utiliteitsbouw regio Oost. Het is een UAV-gc contract waarbij BAM vanaf de SO fase aan tafel zat. Onder leiding van BAM is het schetsontwerp uitgewerkt, gesigneerd en tot slot gerealiseerd.

Het kantoor heeft een oppervlak van circa 950m2 en voldoet aan de GPR normen voor duurzaamheid, waaronder energie, milieu en toekomstwaarde.

Het nieuwe kantoor voor Symbol past bij de visie van BAM Utiliteitsbouw als het gaat om duurzaam en LEAN bouwen. BAM maakt veelvuldig gebruik van de expertise van Symbol bij het toepassen van de LEAN principes en instrumenten in het ontwerp en realisatie proces. Deze manier van LEAN bouwen leidt tot kortere bouwtijden en minder faalkosten.