Ontwikkeling en realisatie Quality2Process, Hengelo

In opdracht van Quality2Process is op de Westermaat Campus te Hengelo een nieuw hoogwaardig kantoorgebouw gerealiseerd. Het nieuwe kantoor van Quality2Process heeft een zeer eigentijds moderne uitstraling en is tevens zeer duurzaam.

Modern, duurzaam en levensloop bestendig
De nieuwbouw kwam tot stand op basis van een Design & Construct contract. BAM Utiliteitsbouw, Beltman Architecten en Quality2Process werkten intensief samen, teneinde een hoogwaardig gebouw op maat binnen budget en tijdsplanning te realiseren. Quality2Process wenste een gebouw met een transparante, moderne, duurzame en levensloop bestendige uitstraling. Het pand kreeg een duurzaam karakter door de onderhoudsarme materialen en de relatief lage energielast. De diverse indelingsmogelijkheden maken een lange levensloop mogelijk. De vormgeving is modern. Voor een optimaal uitzicht zijn de kantoorruimtes 'opgetild' boven het maaiveld. De begane grond herbergt de technische ruimte, een berging en entree. Hier kan het personeel via een spiltrap of een lift de verdiepingen bereiken. Ook is het mogelijk om vanaf de begane grond het terras te betreden, die een verbinding vormt tussen het gebouw en het water.

Het kantoor heeft een oppervlak van circa 420m2 en kijkt uit over het water. Naast dit kantoor kunnen er op deze locatie meerdere kantoren op maat worden gerealiseerd. Samen met de gemeente Hengelo heeft BAM hier een stedenbouwkundige opzet voor gemaakt. Deze kantoren op maat kunnen variëren van ca. 400m2 tot 1200m2.