Poort van Den Haag

Het nieuwe pand waarin ‘Hoge Raad der Nederlanden’ is gehuisvest, ligt aan het Korte Voorhout, recht tegenover het Ministerie van Financiën. Een opmerkelijk licht, modern gebouw dat voldoet aan de eisen van tijd en toekomst. Het gebouw is ontworpen door Kaan Architecten en heeft twee functies van de Hoge Raad willen uitdrukken in het pand: toegankelijkheid en transparantie en een juridische, wetenschappelijke uitstraling, die gestalte krijgt door de beelden van zes eminente Nederlandse rechtsgeleerden. Tevens aan de Latijnse spreuk Ubi iudicia deficiunt incipit bellum, die in grote letters aan de binnengevel prijkt. Vrij vertaald: waar rechterlijke beslissingen tekort schieten, begint de oorlog.

Het nieuwe onderkomen biedt ruimte aan alle medewerkers van de Hoge Raad, de hoogste rechter op het gebied van straf-, belasting- en civiel recht, waardoor efficiënter werken mogelijk wordt gemaakt. Het gebouw heeft een bruto vloeroppervlakte van 15.000 vierkante meter, verspreid over 6 verdiepingen. Daarin wordt ook het parket (dat rechtsgeleerde adviezen opstelt) gehuisvest. Het gebouw bevat 2 zittingszalen, kantoren, een bibliotheek, een restaurant en een ondergrondse parkeergarage.

Vanaf 11 januari 2016 is ‘Poort van Den Haag’ verantwoordelijk voor het exploiteren van de huisvesting van de Hoge Raad der Nederlanden in Den Haag. Poort van Den Haag ontvangt maandelijks een vaste vergoeding voor haar dienstverlening, vermeerderd met een vergoeding voor variabele diensten en wijzigingen. En verminderd met onder meer eventuele kortingen, zoals prestatie- en beschikbaarheidskortingen en kortingen periodieke metingen.

Poort van Den Haag is samen met haar contractpartners (het consortium bestaat uit Kaan Architecten, BAM PPP, BAM Bouw en Techniek - FM Services en ISS Nederland), verantwoordelijk voor het gebouwbeheer en de infrastructuur, alle facilitaire diensten, zoals levering van energie,gas en water en levering van logistieke diensten, receptie, front office, beveiliging en schoonmaak. Daarnaast verzorgt Poort van Den Haag ook de volledige catering voor de medewerkers en bezoekers van de Hoge 

Projectdetails


Objecten
Gebouw: Hoge Raad der Nederlanden


Locatie(s)
Korte Voorhout 8 te Den Haag


Startdatum contract
Januari 2016 (start exploitatie)


Einddatum contract
November 2045 (einde exploitatie)


 

Delen

Meer afbeeldingen