Poort van Schiphol

BAM Bouw en Techniek - FM Services voert een contract uit in een PPS-constructie. BAM Bouw en Techniek - FM Services doet dit in opdracht van BAM PPP. En BAM PPP heeft het DBFMO contract PvS met het Rijksvastgoedbedrijf afgesloten.

De Poort van Schiphol is een zogenaamd DBFMO-contract. De letters staan voor: Design Build Finance Maintain & Operate. De juridische opzet heeft te maken met het scheiden van verantwoordelijkheden, waardoor de Staat een garantie op uitvoering houdt. Het contract loopt af in oktober 2037.

Met de uitvoering van dit langlopende contract, van 25 jaar, is de Poort van Schiphol (PvS) belast. PvS is verantwoordelijk voor het Beheer en Onderhoud aan het complex Justitieel Centrum Schiphol. Tevens zijn er 80 audits per jaar waarmee aangetoond wordt dat aan de uitgangspunten van het contract voldaan wordt.

De PvS rapporteert dagelijks, wekelijks, maandelijks en jaarlijks aan de Staat aangaande alle onderdelen van het contract. Mocht de PvS aantoonbaar niet voldoen dan volgt er een korting op de beschikbaarheidsvergoeding.

Het idee achter een dergelijke opzet is dat door de langdurige verbinding er duurzame en meer economische keuzes gemaakt worden, waar de Staat en uitvoerenden van het contract van profiteren. Slim gebouwd is slim onderhoud en dus minder kosten op termijn. Vooraf slim investeren in slimme oplossingen en duurzaam materiaal en daarna langdurig rendement.

De staat betaalt iedere maand een beschikbaarheidsvergoeding aan de SPC die vervolgens de PvS betaalt. De SPC is verantwoordelijk voor het financiële gedeelte van het contract.

Op de PvS werkt een team van 35 medewerkers, waaronder monteurs cateringmedewerkers en ook logistieke medewerkers. BAM Bouw en Techniek - FM Services is verantwoordelijk voor alle bouwkundige elementen en installaties in het complex van 44.000 vierkante meter

Poort van Schiphol

Poort van Schiphol

Projectdetails


Objecten
1


Locatie(s)
Badhoevedorp


Startdatum contract
Oktober 2012


Einddatum contract
Oktober 2037


 

Delen