Renovatie Amalia kinderziekenhuis, Nijmegen

Het Amalia kinderziekenhuis is onderdeel van universitair medisch centrum Radboudumc in Nijmegen. Van november 2019 tot medio 2021 vindt er een renovatie plaats in gebouw Q; het gebouw van Radboudumc dat onderdak biedt aan het Amalia kinderziekenhuis. Voor de renovatie van de afdelingen van gebouw Q verzorgt BAM Bouw en Techniek de bouwkundige en werktuigkundige werkzaamheden en is verantwoordelijk voor de uitvoeringscoördinatie.

Gebouw Q bestaat uit een vierkant blok met zes verdiepingen en een halfrond gebouw van vier verdiepingen hoog. Het Amalia kinderziekenhuis laat de afdelingen Medium Care, Dagbehandeling en Short Stay Unit samenbrengen in gebouw Q. Het openbare plein dat het vierkante blok en het halfronde gebouw verbindt, wordt gemoderniseerd met onder meer een nieuwe balie en grote wacht- en verblijfsgebieden. Het ontwerp voor de verbouwing is van EGM architecten. Speciaal voor het Amalia kinderziekenhuis voegde de architect een theater toe, dat gesitueerd wordt op het plein.

Tijdens de verbouwing gaat de patiëntenzorg in het Q-gebouw, de naastgelegen afdelingen en ziekenhuisgebouwen gewoon door. Daarom voert BAM de verbouwing gefaseerd uit om overlast te beperken.

Projectdetails


Opdrachtgever
Radboudumc, Nijmegen


Architect
EGM architecten, Dordrecht


Bouwkundige werkzaamheden en coördinatie
BAM Bouw en Techniek - Regio Midden


Werktuigbouwkundige werkzaamheden
BAM Bouw en Techniek - Regio Oost


 

Delen

Meer afbeeldingen