Renovatie hoofdkantoor Heineken, Amsterdam

Een complex in de binnenstad van Amsterdam, een binnenstedelijk project met een beperkte bouwplaats.

Het gebouw is volledig gestript en gerenoveerd. Daarnaast is op hetzelfde complex de oude woning van Freddy Heineken gerestaureerd door Schakel & Schakel bv.

Het gaat om een u-vorm gebouw in de binnenstad. De Raad van Bestuur heeft zich in het gebouw gevestigd.  Daarnaast is op hetzelfde complex de oude woning van Freddy Heineken gerestaureerd. A/Wet bestaat uit vier gebouwen: de Villa (1890, 1000m2), Quendag (1937, 1500 m2), Plan '69 (1969, 2500m2), Fennis (1988, 3500 m2).

Complexiteit

Het project is in bouwteam uitgevoerd. De oorspronkelijke opdracht is uitgebreid met verschillende vervolgopdrachten.

 

Omgevingsaspecten

Het complex bevindt zich in de binnenstad van Amsterdam, vlakbij het Weteringscircuit en de Stadhouderskade. Er was een beperkt parkeerterrein en

opslagruimte beschikbaar naast het complex. In de binnentuin stonden de keten.

 

Fotografie: Marcel van Kerckhoven