Renovatie ING Maliebaan

Het ING pand aan de Maliebaan te Utrecht was al een tijdje toe aan groot onderhoud. Van dit gemeentelijke monument uit het begin van de 20e eeuw waren de kozijnen, dakgoot, zijwangen van de dakkappellen aan vervanging toe. Ook functioneerde de zonwering op meerdere plaatsen niet goed door defecte uitvalarmen en beschadigd doek.

In samenwerking met de monumentencommissie heeft ING gekozen voor een kleurstelling die goed overeenkomt met wat het waarschijnlijk ooit geweest is. Hiervoor zijn archieffoto’s bekeken en monsters genomen. Het voormalige woonhuis is een gemeentelijk monument uit het begin van de 20e eeuw. De reparaties zijn allemaal uitgevoerd met eiken delen; in de tijd dat de kozijnen gemaakt werden een vaak gebruikt materiaal. De gekozen details en het afwerkniveau doen echt recht aan de monumentale status van het pand. Het werk is uitgevoerd door een samenwerking te vormen tussen drie partijen. BAM Gebouwservices heeft het timmerwerk uitgevoerd en was verantwoordelijk voor de coördinatie. ESJ Schilders was verantwoordelijk voor het schilderwerk en Vetkamp Soest heeft de herstelwerkzaamheden met betrekking tot de dakkapellen uitgevoerd. Het werk vond gefaseerd plaats omdat het gebouw tijdens de hele bouwperiode in gebruik moest blijven. Om de overlast te beperken stonden steeds maximaal twee gevels in de steigers. De medewerkers werden door middel van nieuwsbrieven met daarin vóór en na foto's regelmatig op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.