Renovatie Padualaan 99-101, Hogeschool Utrecht

Twee bestaande jaren ’90 onderwijsgebouwen van de Hogeschool Utrecht zijn vernieuwd en heringericht tot een uitnodigende en inspirerende onderwijsomgeving. Een creatieve techniekwereld in gebouw 99, het sociaal-maatschappelijk onderwijsdomein in gebouw 101. Fris en naturel, sprankelend en licht. Een hoofdroute op de eerste etage verbindt alle gebouwdelen tot één samenhangende kennisorganisatie. Informele zelfstudieplekken aan de hoofdroute nodigen uit tot ontmoeting en gesprek.

De herinrichting van de beide gebouwen is geheel ontworpen vanuit de levenscyclus gedachte. Zowel de installaties en het gebouwbeheersysteem als de materialisatie zijn niet ontworpen voor het moment van oplevering, maar voor een optimaal gebruik, beheer en onderhoud in de vele jaren daarna.

Op basis van een schetsontwerp van JHK architecten zijn beide gebouwen in een Design en Build traject ontworpen, uitgewerkt en gerealiseerd. De verbouwing van Padualaan 99 en 101 is een integrale samenwerking met INBO.