Renovatie parkeergarage P1 ArenA, Amsterdam

In de zomer van 2020 vindt het Europees Kampioenschap voetbal plaats. Het EK 2020 wordt maar liefst in twaalf verschillende landen en stadions afgewerkt. Zo zullen er door heel Europa wedstrijden gespeeld worden. Ook de Johan Cruijff ArenA wordt tijdens het EK 2020 gebruikt. Reden voor de Gemeente Amsterdam om groot onderhoud (renovatie) uit te laten voeren aan P1 ArenA. De garage bevindt zich onder de Johan Cruijff ArenA en biedt plaats aan circa 2.325 parkeerplekken voor abonnementhouders, kort parkeren en P+R (park and ride).

BAM Bouw en Techniek - Regio Midden heeft dit werk via aanbesteding verworven en dit project wordt als bouwteam uitgevoerd. De scope van het project omvat werkzaamheden op basis van het meerjaren onderhoudprogramma (MJOP) en actualisering/vervanging van de signing. Hieronder vallen onder meer het aanpassen (verbreden) van in- en uitritten, vervangen van autogasdetectie en ontruimingssystemen, vervangen verlichting door duurzame LED-verlichting en lichtstuursysteem, en het aanpassen van de signing voor het creëren van tachtig extra parkeerplaatsen.

BAM voert de technische werkzaamheden gefaseerd uit waarbij de parkeercapaciteit van de garage bij evenementen volledig beschikbaar blijft. Terwijl de werkzaamheden aan de garage worden uitgevoerd, blijft de parkeergarage normaal in gebruik. Hinder voor zowel de gebruikers en bezoekers als de omgeving wordt zoveel mogelijk geminimaliseerd.

Projectdetails


Opdrachtgever
Gemeente Amsterdam


Gebruiker
Gemeente Amsterdam


Ontwerp
XML Architecten / Studio Alfons Hooikaas / Studiostaak


Bouwbegeleiding
Intures


Bouwtijd
4 maanden


Opleverdatum
20-3-2020


 

Delen

Meer afbeeldingen