Restauratie Slot Loevestein, Poederoijen

Schakel & Schrale Den Haag voert MasterPlan Fase 1 uit bij Slot Loevestein.

De vesting Loevestein bestaat uit een ruim zes eeuwen oud, middeleeuws kasteel, en een aantal 17e eeuwse gebouwen. Bijna alle gebouwen hebben een monumentale status (cat1). De gebouwen worden aangeduid met een letter, dit is op de volgende pagina aangegeven. De Stichting Museum Slot Loevestein is de exploitant van het complex. De stichting richt zich primair op de museale functie. Daarnaast vinden er, voornamelijk buiten de openingstijden van het museum om, zakelijke ontvangsten plaats. Loevestein is vanwege zijn geïsoleerde ligging in de wijde omtrek de enige pleisterplaats, waar bezoekers naast de historie ook kunnen genieten van de natuur, en eten en drinken.

De werkzaamheden bestaan uit:

  • Uitbreiding en aanpassing van gebouw D (de herberg),
  • Het renoveren en aanpassen van gebouw E (het arsenaal),
  • Het slopen van het bestaande gebouw L (de kapschuur),
  • Het maken van een nieuw gebouw L

Voorts zijn er werkzaamheden in het terrein en kleine aanpassingen in gebouw B en C inclusief installatietechnische werkzaamheden.

Omdat de gebouwen een monumentale status hebben, vraagt dit creativiteit, vakkennis, en ervaring met het werken aan monumenten. Er worden duurzame, energiezuinige oplossingen toegepast. Door de museale publieke functie van Slot Loevestein is ervaring met het werken op publieke locaties een vereiste. Tijdens de uitvoering blijft het slot bereikbaar voor publiek.