Revitalisering kantoorgebouw Bloeyendaal, Utrecht

In juli zijn we gestart met de revitalisatie van het kantoorgebouw Bloeyendaal ten behoeve van de huisvesting van het hoofdkantoor van Plus. Samen met Ping Properties hebben wij een plan gemaakt om de gevels en daken van het bestaande pand te renoveren, opnieuw in te delen en de installaties te vervangen en aan te passen. Al met al een maatwerkplan om een leegstaand (kantoor)gebouw een nieuwe toekomst te bieden.
 

Het huidige gebouw is qua omvang ca. 8.800m², hiervan wordt circa 2.000m² gesloopt en aan de kantorenmarkt onttrokken. Het vernieuwde gebouw zal ca. 7.000m² groot zijn. In totaal zullen er ruim 300 medewerkers verhuizen naar Bloeyendaal wat voor Plus Retail het nieuwe hoofdkantoor zal gaan worden.

BAM Utiliteitsbouw zal voor deze opdracht de casco metamorfose uitvoeren. De gevels opknappen, de installaties up-to-date maken en de nieuwe serre ten behoeve van  het bedrijfsrestaurant bouwen. De gehele begane grond krijgt een face-lift en de hoofdentree wordt voorzien van een grote luifel. Daarnaast is de opdracht verworven voor het interieurpakket. Hier is een taakstellend budget afgesproken die we samen met ILA interieurarchitecten gaan invullen.

Qua planning ligt er een mooie uitdaging, begin januari 2014 moet het gebouw gereed zijn zodat kan worden begonnen met inhuizing.