The Student Hotel, Nieuw Delft

The Student Hotel (TSH) group opent in 2020, direct aan het Stationsplein in Nieuw Delft, de deuren van haar eerste vestiging in de universiteitsstad Delft. BAM Bouw en Techniek - Projecten is verantwoordelijk voor de integrale realisatie van het ontwerp van KCAP Architects&Planners.

Het project onderscheidt zich door een hoge duurzaamheidsdoelstelling en het gebruik van de nieuwste installatie-, constructie- en engineeringtechnieken. Het hotel in Delft is het eerste hotel van The Student Hotel groep in Nederland dat zal worden gerealiseerd conform BREEAM certificeringscriteria.

De start van de bouw is gepland eind 2018. Het complex omvat circa 13.500 m2 en zal begin augustus, voor het nieuwe schooljaar, in 2020 worden opgeleverd.

The Student Hotel combineert hoogwaardige hotelfuncties met kwalitatieve short- en long-stay faciliteiten, zoals een gym, bar-restaurant, bibliotheek, gaming- en loungeruimtes, classrooms, meeting rooms en co-working plekken. Deze combinatie zorgt voor het ontstaan van zowel levendigheid als lifestyle en voor een breed aanbod aan faciliteiten voor beide doelgroepen.

De verschillende functies worden gecombineerd in een ensemble bestaande uit een gevarieerd plintvolume met vijf tot zes lagen en daarop twee torens. De plint huisvest op begane grond alle publieke hotelfuncties. De bovenste verdiepingen bieden ruimte voor 350 hotelkamers. Het meest opvallende onderdeel van het hotel is de open gevel tegenover het station en het te ontwikkelen park.

The Student Hotel is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Nieuw Delft: het nieuwe stadsdeel in wording centraal in de stad.

Voor BAM is The Student Hotel - Delft het vierde project, na Amsterdam, Eindhoven en Maastricht, voor de The Student Hotel. Bij de realisatie werkt BAM samen met Bectro Installatietechniek (installaties), Nieman Raadgevende Ingenieurs (bouwfysica) en KCAP Architects&Planners (architect).

De kunst van het virtuele bouwen

Voor de bouw van het ontwerp van KCAP Architects&Planners maakt BAM gebruik van een integraal team dat de nieuwste digitale technieken benut om het totale proces tot in perfectie te beheersen. Het gebouw is volledig uitgewerkt in een 3D model. Deze modellen leveren niet alleen meerwaarde in het bouwproces, maar zijn ook uitermate geschikt voor visualisaties en virtual
reality.

“Voor BAM is The Student Hotel - Delft het vierde project, na Amsterdam, Eindhoven en Maastricht, voor de TSH. En om juist samen met TSH in Delft, mijn oude studentenstad, dit hotel te mogen realiseren is bijzonder. Enthousiast dragen wij ons ‘steentje’ bij aan de bouw van TSH en realiseren we samen met onze partners een waardevolle toevoeging aan Nieuw Delft.". 

Gijs Leffers, projectleider BAM Bouw en Techniek - Projecten

Over onze opdrachtgever

The Student Hotel (TSH) group, pioniers van hybride, hoogwaardige co-living, co-working hospitality en studentenhuisvesting biedt een unieke bestemming voor een snelgroeiende internationale gemeenschap. De ontwikkelaar, investeerder en exploitant heeft 4.400 kamers op 11 locaties, waaronder: Florence, Rotterdam, Amsterdam (twee locaties: stad en westen), Den Haag, Groningen, Eindhoven, Maastricht, Parijs en twee TSH Campus locaties in Barcelona - alleen voor studenten woningen. Aan het einde van 2018 verwacht TSH 10.726 kamers: 4.400 kamers operationeel en 6.326 in aanbouw of in ontwikkeling te hebben. TSH Dresden gaat open in 2018. Bologna, Madrid en Berlijn openen in 2019. Florence Belfiore, Parijs, Porto, Rome, Delft en Wenen openen in 2020. Carcavelos Lissabon, Toulouse, Florence Manifattura Tabacchi en Barcelona openen in 2021. TSH is van plan om in de komende vijf jaar 65 gebouwen in diverse Europese steden operationeel te hebben, in aanbouw of gepland. 

Projectdetails


Opdrachtgever
The Student Hotel


Architect
KCAP Architects&Planners


Realisatie
December 2018 - augustus 2020


 

Meer informatie


De bouw live volgen?

Delen

Meer afbeeldingen