Verbouw Martini Academie Groningen

BAM Bouw en Techniek – Integrale Projecten Noord is gestart met de interne verbouwing van de Martini Academie in het Martini Ziekenhuis in Groningen. De Martini Academie bestaat uit het Wetenschappelijk Instituut en de onderwijsafdeling van het Martini Ziekenhuis. In de Martini Academie kunnen zorgprofessionals binnen dit topklinisch ziekenhuis terecht voor opleidingen, stages, trainingen en ondersteuning bij wetenschappelijk onderzoek.

De Martini Academie is momenteel gehuisvest op meerdere locaties binnen het Martini Ziekenhuis in zones waar ook primaire zorg plaatsvindt. Om zowel de primaire zorgprocessen te optimaliseren als de bereikbaarheid en zichtbaarheid van de Martini Academie te vergroten, heeft het ziekenhuis besloten de Martini Academie als geheel op de vierde verdieping van het renovatiedeel van het ziekenhuis te situeren.

BAM Bouw en Techniek is tijdens de realisatiefase verantwoordelijk voor algehele coördinatie en uitvoering van de bouwkundige werkzaamheden. De installatietechnische werkzaamheden worden uitgevoerd door Equans. BAM en Equans werkten vanaf de beginfase in het bouwproces nauw samen om de installaties goed af te stemmen op de bouwkundige werkzaamheden. Het ontwerp van de vernieuwde Martini Academie is gemaakt door SW architecten, Mul BV ontwerpers & adviseurs is verantwoordelijk voor het installatie-ontwerp. Andere betrokkenen partijen zijn o.a. Gispen voor de losse inrichting en A&F voor de vaste inrichting.

De vierde verdieping wordt compleet gestript, waarna de bestaande installaties geprepareerd worden voor de aansluiting in de nieuw te realiseren functies. De ruimten worden gecreëerd door het toepassen van metal stud wanden die in een later stadia voorzien worden van een wandafwerking. Het plafond bestaat uit een systeemplafond en een spuitplafond welke op verschillende hoogtes in het gebouw gehangen worden. De vloeren worden voorzien van verschillende typen vloerafwerking.

De installaties worden geïntegreerd in de plafond en wanden en het gebouw krijgt een vaste inrichting met banken, pantry’s en belzuilen. Naar de centrale hal (liftkern) waar het stuk nieuwbouw overgaat naar bestaande bouw, wordt een natuurlijke overgang gecreëerd 

Een leuk element in het ontwerp van de vernieuwde Martini Academie is de geplaatste ambulance. Deze ambulance wordt gestript en omgebouwd tot overlegruimte.

Projectdetails


Opdrachtgever
Martini Ziekenhuis Groningen


Architect

SW Architecten adviseurs BV / MUL BV


Adviseur 
SW Architecten adviseurs BV / MUL BVegel3


Realisatie periode
Juni 2023 - november 2023


 


 

Delen

Meer afbeeldingen