Verbouw stadhuis gemeente Apeldoorn

Huis van de Stad: een thuis voor bezoeker en werknemer.
Het stadhuis van Apeldoorn wordt vanaf zomer 2018 verbouwd. Vijfentwintig jaar na de opening van het stadhuis is groot onderhoud nodig. Tijdens de verbouwing wordt het klimaatsysteem volledig vernieuwd worden en wordt het gebouw energiezuiniger gemaakt. Daarnaast wordt het gebouw verbouwd zodat de dienstverlening kan verbeteren en meer medewerkers in het stadhuis een werkplek krijgen. Dit groot onderhoud zorgt voor compacte en efficiënte huisvesting van medewerkers. Het kantoor van het Activerium is daardoor niet meer nodig en de energierekening gaat fors omlaag. Hierdoor is de gemeente straks jaarlijks minder geld kwijt aan huisvestingskosten dan nu.

Dit groot onderhoud zorgt voor compacte en efficiënte huisvesting van medewerkers. Het kantoor van het Activerium is daardoor niet meer nodig en de energierekening gaat fors omlaag. Hierdoor is de gemeente straks jaarlijks minder geld kwijt aan huisvestingskosten dan nu.

Regiodirecteur Rolf Abbringh (BAM) en wethouder Wim Willems (gemeente Apeldoorn)

Regiodirecteur Rolf Abbringh (BAM) en wethouder Wim Willems (gemeente Apeldoorn) bij het ondertekenen van de overeekomst.

'Duurzaamheid is een belangrijk vertrekpunt voor de renovatie van het stadhuis. BAM zet in haar aanpak maximaal in op hergebruik van materialen en toepassing van biobased nieuwe materialen. Zo wordt ook gekeken welke gedemonteerde gebouwonderdelen in het nieuwe ontwerp opnieuw kunnen worden ingezet.'