Verbouw teambureau voor Robuust Basisteam Groningen-Noord

Voor de eenheid Robuust Basisteam van de Nationale Politie Noord is een bestaand kantoorpand aangekocht. Het kantoor wordt van binnen bijna geheel gestript en voorzien van compleet nieuw interieur. 

BAM Bouw en Techniek is verantwoordelijk voor zowel de bouwkundige als installatietechnische werkzaamheden gedurende de verbouwing van het nieuwe kantoorpand (2048 m2 BVO). De verbouwing van het nieuwe teambureau omvat een complete herinrichting van het bestaande kantoor met een opwaardering van de gevel. Ook het volledige terrein zal opnieuw worden ingericht, waarbij een deel van de huidige terreininrichting wordt hergebruikt. Op het dak komen zonnepanelen en er wordt een nieuwe, duurzame klimaatinstallatie in het kantoorpand geplaatst. Hierbij wordt deels gebruik gemaakt van de bestaande kanalisatie en aanwezige installatiestructuur boven het plafond.

Constructie

Het bestaande kantoorgebouw is gebouwd in 2003 en bestaat uit vijf bouwlagen. De bouwlagen 1 tot en met 4 zijn door middel van een inpandig trappenhuis en een lift met elkaar verbonden en worden daarnaast aan de zuidzijde ontsloten via een buiten het gebouw gelegen stalen vluchttrappenhuis. Vanuit de techniekruimte op de vierde verdieping zijn de dakvlakken te bereiken die op meerdere niveaus liggen.

De draagstructuur van het bestaande hoofdgebouw bestaat uit betonnen kolommen, stalen liggers, vrijdragende betonnen verdiepingsvloeren en dragende kalkzandsteen binnenwanden en betonnen binnenspouwbladen. De begane grondvloer is een geïsoleerde betonvloer op zand, er is geen kruipruimte aanwezig. De gevelopeningen in de buitenwanden zijn van aluminium met HR++-beglazing.

Werkzaamheden

Het werk omvat de volgende werkzaamheden (niet limitatief):

  • sloop/demontagewerk in het bestaande hoofdgebouw tot op bestaand casco;
  • inpandig opbouwen/herinrichten van het bestaande hoofdgebouw;
  • aanbrengen en afwerken van sparingen in de buitenwanden van het bestaande hoofdgebouw ten behoeve van nieuwe deur- en daglichtopeningen;
  • de buitenwanden van het bestaande hoofdgebouw reinigen, impregneren en de bestaande buitenkozijnen opnieuw beplakken met kunststof folie;
  • het na-isoleren, opnieuw bedekken en verhogen van dakranden op de platte daken van het bestaande hoofdgebouw;
  • aanbrengen en uitbreiden van de diverse gebouwinstallaties;
  • aanpassen bestaand parkeerterrein voor intern gebruik door de politie;
  • realiseren nieuw publieke parkeerterrein aan de oostzijde van het hoofdgebouw.

 

Projectdetails


Opdrachtgever
Nationale Politie


Architect 
BCT Architecten


Constructeur
Goudstikker De Vries


Installatieadviseur
Smits van Burgst


Realisatie periode
Juni 2023 - februari 2024


 

Delen

Meer afbeeldingen