Verbouwing Royal Bank of Scotland Headquarters UN Studio, Amsterdam

Na de separatie van de banken the Royal Bank of Scotland (RBS) met ABN en het vertrek uit het ABN Hoofdkantoor aan de Zuid-as was RBS op zoek naar een nieuwe locatie voor hun Hoofdkantoor. De locatie Gustav Mahlerlaan 350 is geheel verbouwd in de nieuwe RBS huisstijl die door Heyligers Design & Projects werd ontworpen.

 

Vanwege de ‘Legal Separation’ tussen de banken RBS en ABN moest de verhuizing

op de gestelde tijd plaatsvinden. Ondanks de 50% aan scope wijzigingen t.o.v. het bestek werden de deelopleveringen allen gehaald in de gestelde 5,5 maanden met een start 2 weken na opdracht.

Succesfactor voor dit project was de nauwe samenwerking tussen klant, directie, adviseurs, aannemers en onderaannemers waarbij buiten de traditionele rolverdelingen werd gestapt en probleemgericht continu naar oplossingen en waarde vermeerdering werd gezocht.