Wilhelmina Ziekenhuis Assen

BAM Bouw en Techniek - Integrale Projecten Noord realiseert bij het Wilhelminaziekenhuis in Assen zes operatiekamers (OK's) met opdek en steriele opslag, kleedruimtes met kantoren, een kantine, een Holding/Recovery (verkoeverkamer) en een dag verpleegafdeling.
Bovenop het OK-complex is de technische ruimte gesitueerd met 9 luchtbehandelingskasten voor de OK's en de verpleegafdeling.

BAM is verantwoordelijk voor zowel de bouw- als de installatiewerkzaamheden. Het technisch ontwerp hebben we verder gebracht naar een integraal uitvoeringsgereed ontwerp. Alles is uitgewerkt in Revit.

Het complex moet bij volledig luchtdicht zijn voldoen aan de RL10 normering zodat de installatie zeer energiezuinig is. Daarnaast zijn de OK's voorzien van Halton bakken, die ervoor zorg dragen dat de hele OK steriel is. Dit is anders dan gebruikelijk, normaliter wordt er alleen een steriele zone gecreëerd rondom de operatietafel.

De hypermoderne operatiekamers zijn in april 2023 in gebruik genomen. Lees hier het persbericht van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen.

Projectdetails


Opdrachtgever
Wilhelmina Ziekenhuis Assen


Architect
Leeuwenkamp Architecten


Constructeur
Goudstikker De Vries


Adviseur
Bouwbureau RHDHV


Bouwperiode
November 2021 - november 2023


 

Delen

Meer afbeeldingen