High Purity Systems

Hoe breng je explosieve of giftige gassen veilig en puur op de juiste plaats? Bij diverse research- en productieprocessen geen eenvoudige opgave. Dat geldt zeker voor de gezondheidszorg en de farmaceutische-, micro- en halfgeleiderindustrie. Hier is puurheid essentieel voor het productieproces en veiligheid topprioriteit voor de gehele organisatie. Een High Purity System biedt uitkomst in al die processen waar zuiverheid en lekdichtheid van essentieel belang zijn. Het hoogstaande en verfijnde leidingwerk zorgt voor een veilig en schoon transport van (hoog)zuivere gassen en vloeistoffen.

Van ontwerp tot validatie

Wij ontwerpen, produceren, installeren en valideren systemen voor het transporteren van hoog zuivere gassen en vloeistoffen. Ook voeren we inspecties uit en verlenen we diverse specialistische services. Het ontwerp en de installatie van elk High Purity System is maatwerk. Het vergt precisie, vakmanschap, technologische kennis en flexibiliteit. Onze specialisten zijn de besten in hun vak. Ze zijn breed gecertificeerd en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Ook zijn ze volledig op de hoogte van de regels en richtlijnen die in uw branche van kracht zijn.

Validatie bij ingebruikname

Voordat we het High Purity System aan uw gevoelige procesapparatuur koppelen, valideren we eerst de leidingen. Voor elk (deel)proces hebben we een passend validatieprogramma. We doorlopen dit om vast te stellen dat de installatie veilig en schoon is. Bij de validatie maken we gebruik van verschillende technieken, zoals endoscopisch onderzoek, deeltjesmetingen, vochtmetingen en heliumlektesten.

Validatie tijdens gebruik

Ook na de ingebruikname kunnen we de kwaliteit en veiligheid van de bedrijfsprocessen voor u controleren. Regelmatig meten en valideren is bij dit soort systemen noodzakelijk en in sommige gevallen zelfs wettelijk verplicht. Zo bent u er zeker van dat er geen lek in de leidingen zit of verontreinigingen in het systeem zijn opgetreden. En als u dat wenst dragen we ook zorg voor de benodigde documentatie voor uw exploitatie- en milieuvergunning.