Laagspanning

Binnen BAM Bouw en Techniek – Industrie is Laagspanning de groep waarbij de industrie elektrotechnische vraagstukken kwijt kan. Van Advies & Inspectie, met zaken als Atex en NEN 3140, langs Ontwerp en Realisatie van uw installatie tot het Beheer en Onderhoud ervan. Vanzelfsprekend onder VCA-P certificering, maar vooral op basis van de juiste instelling: kwaliteit en veiligheid geborgd.
Van de Food- tot de (Petro-) Chemie-sector is BAM Bouw en Techniek – Industrie uw partner.

Advies & Inspectie

Onze inspectie van industriële laagspanningsinstallaties kenmerkt zich onder andere met de volgende termen:

  • Atex inspectie
  • NEN3140 keuring
  • NEN3140 IV (Installatie Verantwoordelijke)
  • Thermografisch onderzoek

Op basis hiervan rapporteren en adviseren wij u zodat er geen zorg of onduidelijkheid is over de staat van de elektrotechnische installatie. Ook als BAM niet uw huisinstallateur is kunt u bij ons terecht.

Ontwerp

Of het nu via een EPC constructie of losstaande engineeringsaanvraag gaat, BAM Bouw en Techniek – Industrie ontwerpt uw installatie vanaf de basis. Ook kan er uitgegaan worden van de huidige situatie met mogelijkheden voor uitbreiding of modificatie.

Het resultaat is een professioneel uitgewerkt pakket tekeningen en documenten waarmee de werkzaamheden gerealiseerd kunnen worden. Bij het ontwerp bieden wij zaken als kabelberekeningen, ontwerp in verschillende CAD systemen, paneelontwerpen, instrumentatie en energiedistributie.

Realisatie

Het realiseren van uw industriële elektrotechnische installatie, van data tot energiedistributie, is de kern van ons werk. Alles volgens de huidige stand der techniek en normering aangepakt en binnen afspraken als tijd en budget opgeleverd. Op basis van onze inspecties of ontwerpen, maar eventueel ook via aangeleverde stukken, bouwen worden uw installatie vakkundig opgebouwd door onze mensen, de kracht van onze organisatie!

Beheer en onderhoud

Bestaande installaties, al dan niet door ons gebouwd, zijn in goede handen bij onze mensen. Zij draaien mee naast of in uw technische dienst, verzorgen 24/7 consignatie en houden uw installatie betrouwbaar. Alles om te zorgen dat uw hoofdproces, veelal productie, maximaal beschikbaar is en kan worden benut.