BIM

BAM zet serieuze stappen om Augmented Reality (AR) in Facilitair Management (FM) toe te passen

BAM omarmt Augmented Reality om haar processen te verbeteren, de productiviteit te verhogen en faalkosten te verminderen. De toepassing van deze technologieën zal in eerste instantie leiden tot nieuwe manieren van werken en communiceren.

Samen met DAQRI wordt er nu door BAM Bouw en Techniek in de praktijk getest. Door middel van AR ondersteunen we onze onderhoudsmonteurs met digitale werkinstructies en voorzien wij hen van hulp op afstand. Met AR verhogen we de efficiency en minimaliserende risico's bij beheer en onderhoud. Met deze testen krijgen de servicespecialisten sneller begrip van de technologie en zal dit leiden tot nieuwe producten en diensten.

Benieuwd wat AR is? Waarom het relevant is voor BAM? En wat we moeten doen om deze technology te implementen? Bekijk onze video

 

Actueel

Fotografie: Eric Fecken
10 november 2022

Erasmus Universiteit Rotterdam opent zeer duurzaam onderwijsgebouw

Langeveld Building is schoolvoorbeeld van toekomstbestendig onderwijsvastgoed

Met als thema ‘Building the future’ opende de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) op donderdag 10 november 2022 op feestelijke wijze het nieuwe Langeveld Building, vernoemd naar hoogleraar Emancipatievraagstukken Henny Langeveld (1926-2004). Dit multifunctionele onderwijsgebouw is een van de meest duurzame onderwijsgebouwen in Nederland volgens BREEAM, 's werelds meest toonaangevende duurzaamheidsbeoordelingsmethode

2 november 2022

Beroepsonderwijs, ondernemers en overheid bundelen krachten in Energiehub050

“Energiehub050 motor voor realisatie energietransitie Noord-Nederland”

Persbericht Alfa-College, 2 november 2022: Beroepsonderwijs (mbo), bedrijfsleven en overheid bundelen de krachten in de ontwikkeling van Energiehub050 op het Suikerterrein in Groningen. Met de bekendmaking van de bouwer BAM is een belangrijke stap gezet. BAM Bouw en Techniek – Integrale Projecten Noord is geselecteerd om Energiehub050 integraal te realiseren.

Co-CEO van DSM Dimitri de Vreeze en burgemeester van Maastricht Annemarie Penn-te Strake leggen de eerste steen van het nieuwe, duurzame hoofdkantoor van DSM in Maastricht. Hiermee markeren ze de start van de bouwactiviteiten. Het nieuwe kantoor is ontworpen en wordt gebouwd door projectontwikkelaars EDGE en 3W real estate in samenwerking met bouwconcern BAM en partners.
30 september 2022

Start bouw nieuwe hoofdkantoor DSM in Maastricht

Op 29 september 2022 hebben burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht, Dimitri de Vreeze Co-CEO van DSM, Jaco Meuwisse directeur van 3W real estate en Coen van Oostrom, CEO van EDGE, de eerste steen gelegd van het nieuwe DSM hoofdkantoor. Dit markeerde de start van de bouw. Het nieuwe hoofdkantoor in Maastricht wordt een innovatief duurzaam gebouw met een inspirerende gezonde werkomgeving. BAM Bouw en Techniek en partner EQUANS realiseren in opdracht van 3W real estate en EDGE het nieuwe thuis voor DSM.